Pitää ihan kirjoittaa muistiin itselle ja muillekin joka tommoiset haluaa tehdä. Yhdistelin paria ohjetta ja jospa noista sopivat tulee. Kyseessä siis metsästyslapaset, tai tupakkalapaset, ihan kumpaa nyt harrastaa.

Metsästyslapaset

koko miehelle sopiva
4-4,5 puikot, lanka ehkä 7veljestä.

Luo 48s, neulo joustinneuletta n. 8cm (eli 21 kerrosta)
Neulo sen jälkeen neljä kerrosta oikeaa
Aloita peukalokiila: neulo II puikon s:illa oikein kunnes puikon lopussa on 4 s, tee lisäys (= ota kahden s:n välinen lankalenkki vasemmalle puikolle ja neulo se kiertäen oikein), neulo 2 s oikein, tee lisäys ja neulo 2 s oikein. (Seuraavan kerran lisäysten väliin jää neljä s) Jatka sileää ja toista kiilan lisäyksiä joka 3.krs vielä 3-5-6 kertaa. Kiilan s-luku lisääntyy aina 2:lla. Kun olet tehnyt lisäykset valmiiksi, neulo 1 krs ja sitten seuraavaa krs:ta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 10-14-16 s apulangalle odottamaan. Luo kiilan kohdalle 2 uutta s:aa ja jatka sileää neuletta.
Etusormen alkuun on minun lapasissa 9 kerrosta (eli n. 4,5cm).
jätä neulomatta 2. puikon lopusta puolet silmukka määrästä ja 3. puikon alusta puolet apulangalle etusormea varten. Luo kaksi silmukkaa ja neulo lapasosa loppuun. Neulo etusormentyvestä 8cm (eli 20 kerrosta) sileää
ja aloita kavennus. (
Eli neulo I sekä III puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus(= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja tee II sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein. Tee tällaiset kavennukset joka krs kunnes työssä on jäljellä muutama s, katkaise lanka, pujota se loppujen s:iden läpi ja päätä hyvin.)
Etusormea varten ota langalla olevat silmukat ja poimi kolme s. Neulo sileää kunnes etusormi peittyy ja tee kärkikavennus ja päätä. (
kavenna 2 s oikein yhteen joka puikon alussa kunnes jäljellä on yhteen 4 silmukkaa.)
Peukalo:
Ota apulangalla odottavat s:t työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 2 s. Jaa nämä 18 s 3 puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää. Kun olet neulonut 5,5 cm tai kun peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus. Eli neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle, päätä hyvin.
Neulo oikean käden lapanen peilikuvana.
1103729.jpg
Tässä on vasemman käden lapanen vaiheessa.